Hur upptäcker jag mina passioner?

Ett snabbt gott råd innan vi hoppar i. vara helt ärlig mot dig själv när du svarar på frågorna nedan. Om du är ovillig att tänka djupt och ärligt om dessa frågor, kommer det vara ett slöseri med din tid och en övning i meningslöshet.

1. Om pengarna var en icke-fråga, vad skulle du göra med ditt liv? Hur skulle du spendera din tid? Skriv ner

2. Tänk alla gånger du har sagt: ”jag verkligen skulle vilja göra det!” Lista ut alla ”thats” du kan tänka dig.

3. Vad gör att du ger andra människor komplimanger? Vad säger du att de gör bra? Skriv ner

4. Tänk tillbaka på när du hade ”stora drömmar” (en del människor tänker tillbaka på sin barndom, men min ”stora drömmar” var i mina tidiga tonår). Vad drömde du om? Vilka tankar är det om din framtid som du känner dig riktigt upphetsad av? Tänk nu ”utanför boxen” och försök komma fram till vad du kan göra idag som kanske skulle få dig att känna på samma sätt. Skriv ner

5. När du är på en bokhandel eller bibliotek (bra ställen att vara på, förresten), vilka tidningar och böcker dras du till? När du surfar på nätet, webbplatser vad intresserar dig?
Detta är en av de bästa frågor att ställa dig själv. Tänk dig att du har två oavbrutna timmar att bläddra runt i din favorit bokhandel. I vilka delar kommer du att spendera mesta av din tid? Vilka böcker och tidskrifter kommer du att bläddra igenom? Skriv ner

6. Vad tror du att du gör bra och vilka saker gillar du att göra? Skriv ner
Observera: Dessa saker behöver inte nödvändigtvis vara arbetsrelaterade och de behöver inte vara stora. Det viktiga är att namnge som många saker som möjligt. Skriv ner

7. Delta i din egen begravning i ditt sinne (jag vet, typ av morbid, men det fungerar). Vad vill du att din make, barn, medarbetare arbetar, kunder och vänner att säga om dig på din begravning? Hur vill du bli ihågkommen? Vilka bidrag vill du bli erkänd för?

Okej, för att detta ska fungera måste du tänka djupt om dessa frågor.Tillbringa tid ”tugga” på dem. Ta promenader. Tänk om dem i duschen. Svaret på dessa frågor är inte en snabb process, men en djup process.

Eftersom dina svar på dessa frågor börjar bubbla upp till ytan, ser du förmodligen mönster växa fram. Du kommer antingen att avslöja saker du inte har tänkt på länge, eller du börjar inse att ni har tänkt på dessa saker, men du har varit för rädd för att förfölja dem.

När du nu grävt fram dina passioner, så är nästa steg är att:

Formulera dem
Räkna ut hur du skulle kunna utnyttja dem mer i ditt liv och karriär
Utarbeta en plan för att få det att hända (för mig, tog denna investering i livet den bästa investering jag någonsin gjort).

Slutligen, om jag kunde lämna dig med bara en tanke, skulle det vara detta:. Undvik inte att fråga dig själv dessa frågor bara för att processen är hård, obekväm, eller om du är rädd att du inte kan räkna ut det om du vill göra övergången till liv och arbete du älskar, du måste omfamna den inställningen att oavsett hur lång tid det tar eller hur svårt det är, du kommer att lista ut detta och du kommer att klara det!

Och kom ihåg, jag är här för att hjälpa. Jag skulle älska att hjälpa dig att göra flytten till ett liv och arbete som du älskar.


Övning

En övning till för att hitta dina Passioner

Här är en 5-stegs process för att komma igång för att hitta din passion .

Ta ut en bit papper och penna. För skriva i 30 minuter, skriv ut en lista över alla de saker du har alltid velat prova, men har aldrig provat. Skriv ner saker som du skulle vilja prova idag.Tänk inte på om det är möjligt. Tänk inte på hur du ska agera. Poängen med detta stegär att känna in VAD först innan du utformar ditt HUR. Bara skriv.

När du är klar, se tillbaka på listan. Vad är det du är intresserad av att prova idag? Gör en ring runt dem. Det kan vara ett par, det kan det vara en del det kan det till och med vara alla.

Vad är det du vill prova först? Skriv som nummer 1. Sedan vidare till det du vill prova som nästa. Skriv som nummer 2. Och så vidare och så vidare, tills du kommer till det allra sista objektet du markerade.

Nu är det dags att tänka på HUR. Hur kan du börja försöka göra det som du skrev som 1: a Du kanske upplever rädsla för prova på nya saker. Det kanske beror på att du komplicerar processen i ditt sinne. Du behöver inte sluta ditt jobb, sluta dina studier, eller något annat drastiskt. Du kan fortsätta som du gör nu och ändå försöka att prova något nytt, allt på samma gång. Bara börja med små steg. Ta en kurs. Volontärarbete i en relaterad organisation. Consulting någon som har erfarenhet inom detta område. Gör upp en plan för hur du ska arbeta med alla punkter på din lista.

På det här viset kommer du att börja få en klarare bild av vad du inte vill göra, och vad du vill göra och på det viset kommer du att hitta din Passion