Hur man lever ett lyckligt liv

Vi vill alla lära oss att leva ett lyckligt liv.Jag vet att jag har varit i jakten på ett lyckligt liv så länge jag kan minnas. Jag har alltid undrat vad som krävs för att vara lycklig. Som jag eftersträvade pengar, relationer och framgång, insåg jag att lyckan inte kommer utifrån, den kommer inifrån var och en av oss.

Det är något som är närvarande hela tiden inom dig och mig. Föreställ dig lager av en lök som dina negativa föreställningar, tankar och rädslor. När du skalar bort lager (det du inte är), når du till slut kärnan (vem du egentligen är). Vi är alla här för att finna mening och syfte. Men att lära sig att leva ett lyckligt liv handlar inte om att låsa dig själv i en garderob och meditera för resten av ditt liv.

Vi som människor är utformade för att sätta upp och nå mål, så vi behöver mål för att känna uppfyllda. Dessa är alla en bit av kakan att leva ett lyckligt liv, men vi måste hålla i minnet att det inte är yttre saker som gör oss lyckliga, men vad som pågår inom oss.

 

Med allt det sagt, låt oss titta på nio enkla steg på hur du kan leva ett lyckligt liv:

Att göra val

Det hela börjar med valet att bli lyckligare, att börja studera likheter med glada människor. Hur möter de utmaningar?

De flesta människor vill ha något för ingenting. Om ditt liv inte så bra som du vill ha det just nu, är du den enda som kan ändra det till det bättre.

Du måste bli tydlig med vad du vill i livet, och vem du vill vara. Du behöver inte nöja sig med det lilla.

Nästan varje gräns i våra liv är satt av oss själva. De flesta av de negativa föreställningar som du har, har du lärt dig från dina föräldrar, samhälle och vänner.

De kan alla vara elimineras. Du kan ta kontroll över ditt öde och vara lycklig. Du kan forma din framtid som du vill.

Nu inser jag att vi inte kan kontrollera allt i livet, men du säkert skapa ett lyckligt liv om du väljer det. Titta bara på alla människor runt omkring dig som redan lever sina drömmar.

Det skedde inte därför att de hade tur.Och de gjorde det inte genom att  ärva lyckan från sina föräldrar. De skapade det.

Ta ansvar

Du är själv ansvarig för ditt liv.Du kanske tror att du har giltiga ursäkter varför du inte är lika framgångsrik eller lycklig som du borde vara.

Din ursäkter spelar ingen roll, eftersom de inte kommer att ändra någonting.

Vill du ge dina ursäkter makten att styra ditt liv? Eller vill du återta den makt som du alltid har haft för att skapa ditt drömliv

Du kan gnälla, skuldbelägga, och ursäkta allt du vill, men det kommer bara att hålla dig fast.

Om man tittar på några av de lyckligaste och mest framgångsrika människor på planeten, kommer du att se att de flesta av dem inte kommer från privilegierade miljöer.

I själva verket hade många av dem att möta brutal utmaninga för att komma dit de är. Men det roliga är att det inte var deras problem eller utmaningar som var problemet.

Alla sk problem vi står inför i livet hjälper oss att växa som människor om vi har modet att möta dem och ta oss igenom dem.

Personlig utveckling

Att lära sig att leva ett lyckligt liv handlar om att ta kontroll över din egen existens.

Med det menar jag dina tankar, din hälsa, och den väg du är på.

Du läser denna sida av en anledning. Du är här för att ditt hjärta är samklang med vad jag skriver.

Du vet att det jag säger är sant. Du kan gå efter dina drömmar och du kan göra dem levande om du bara ta beslutet att göra det.

Ju mer information du har om vad som krävs för att leva ett lyckligt liv, och ju mer du tillämpar dessa principer, desto gladare blir du.

Det kan verkligen inte bli svårare än så. Att lära sig att leva ett lyckligt liv går nästan av sig självt när du gör det beslut som kommer att göra dig lycklig och inte olycklig.

Tydliga mål

När du gör ditt val, är nästa steg att sätta tydliga mål för vad du vill uppnå i alla viktiga områden av ditt liv.

De viktigaste områdena i mitt liv är:

  • Hälsa
  • Arbete
  • Relationer
  • Personlig utveckling

Sättet att ställa de mest effektiva mål är att använda SMART-kriterierna, som står för:

  • Särskilda
  • Mätbara
  • Attraktiva
  • Realistiska
  • Tid

Och du måste skriv ner dina mål på ett papper. Granska dina mål varje vecka, eller ännu bättre, skriv om dem dagligen som om de redan var en realitet.

Detta kommer att fokusera ditt undermedvetna på de mål som du vill uppnå. Anledningen till att flesta människor känna sig vilse i livet är att de inte har något mål alls.

De flesta människor sitter i passagerarsätet i bilen som är deras liv. De låter bilen gå dit den går, och sedan klagar de när den hamnar i diket och de måste betala för reparation.

Framgångsrika och glada människor tar kontroll över ratten och styr bilen dit de vill.

Ett steg i taget

Aldrig underskatta hur mycket du kan få gjort genom att ta ett enda steg varje dag mot dina mål.

Du kan alltid hänga på Twitter, Facebook, och kontrollera din e-post, men det kommer inte att förändra ditt liv?

Att lära sig att leva ett lyckligt liv handlar om att ta kontroll och fokusera på de uppgifter som har störst inverkan på ditt liv.

Till exempel, om du vill gå ner i vikt, måste du fokusera på att ändra dina vanor och övertygelser, särskilt kring mat och motion.

Du kan planera alla olika träningsprogram och planera din dag, men om du inte handlar så kommer du aldrig göra några framsteg.

När du ställer dina mål, vet du den riktning du måste gå i. Du behöver inte veta exakt hur du kommer dit, men du måste ta ett steg varje dag, eller så ofta som möjligt för att få det att hända.

Konsekventa åtgärder

Ingenting händer utan handlingar

Om du kan vidta konsekventa åtgärder i rätt riktning och genom att arbeta med de mest värdefulla funktionerna, kan du åstadkomma vad du vill.

De flesta människor underskattar kraften i fokus, beslutsamhet och handling. När du har hittat ett mål som får din själ i brand och som gör att glädje pumpar genom dina ådror kommer det att bli nästan omöjligt för dig att inte vidta åtgärder.

Till exempel är min passion för att hjälpa människor att förbättra sina liv och inspirera dem att gå efter sina drömmar.

Detta gör att jag känner fyrverkerier inne i mig, och jag kan inte tänka mig att göra något annat. När du antar den typen av inställning kan du uträtta något i världen. Då kommer du att ha framgång i livet

Inga ursäkter, rädslor, eller hinder kan stå i vägen.

Det kan ta många år att utföra vad du vill, men det spelar ingen roll, eftersom du kommer att göra det du älskar. Det är resan som räknas.

Målet är bara där så du har något att ta sikta på.

Fastställande

När du har denna typ av obeveklig beslutsamhet, kommer dina rädslor att försvinna eftersom.

Det var inte förrän jag fick den här elden inom mig som jag började göra framsteg.

Det är nästan som om universum konspirerar för att hjälpa dig. Att lära sig att leva ett lyckligt liv hela tiden kommer tillbaka till beslutet att faktiskt göra det.

De flesta människor förväntar sig en brand utan att först lägga in ved i kaminen. Ditt liv kommer aldrig vara perfekt, och stjärnorna kommer att behöva justeras.

De omständigheter som du behöver kommer inte att ske förrän du vidtar åtgärder.Det är du som måste ta första steget, inte någon annan.

Efter din passion

De flesta av oss vet vad vårt hjärta längtar efter, men vi är rädda för att ge efter. Det är ofta det som du är rädd för att göra men som du desperat vill göra som är din passion och syfte i livet.

Jag minns tillbaka för ett par år sedan innan jag startade denna hemsida.Jag var rädd att jag inte hade något att bidra till världen med mitt skrivande.

Jag var rädd för att jag inte var tillräckligt bra. Men jag bestämde jag mig för att stå upp för mig själv och agera ändå.

Jag tänkte inte låta något stå i vägen mitt sätt att göra det jag älskar.Om folk inte gillar det, då det var deras problem, jag kommer att göra det ändå.

De känslor du har om att gå efter din passion är ogrundade. De är där för att utmana dig och se om du verkligen menar allvar med att leva ett lyckligt och meningsfullt liv.

När du är redo att ta detta steg ut i det okända, även om du är rädd, kommer ditt liv att förändras.

Sanningen

Att lära sig att leva ett lyckligt liv handlar inte bara om att göra och att leva sin passion även om det är en stor del av kakan.

Har du någonsin sett miljonärer och miljardärer som är oerhört framgångsrika, men otroligt deprimerade och missnöjda med sina liv?

De har alla bilar, hus och materiella ägodelar som någon någonsin kan önska, men de är fortfarande inte nöjda.

Alla pengar i världen kommer bara förstärka vad som redan pågår inom dig. Om du är olycklig nu, kommer pengarna inte göra så stor skillnad.

När du inser att materiella saker inte kan ge dig varaktig lycka, har du möjlighet att bestämma om du vill vara lycklig eller inte.

Allt du har läst i denna artikel är bara bit av helheten. När du lägger till allt tillsammans, får du en varaktig inre frid, lycka och syfte.

Du är på en resa mot självinsikt, som vi alla är. Vi är alla där vi behöver vara, lära sig vad vi behöver för att lära sig, och gå där vi måste gå vid denna tidpunkt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan du leva det liv du vill, men bara om du väljer att göra det.

Jag vet att det är läskigt, men jag skulle säga att leva ett liv fullt av ursäkter och rädsla är värre än att leva sina drömmar.

Så vad händer om du misslyckas?

De mest framgångsrika och lyckliga människor i världen har misslyckats om och om igen tills de upptäckte vad de verkligen ville göra i livet.

Om du bara göra det beslutet i dag, kommer ditt liv förändras. Jag garanterar det

ATT VARA LYCKLIG

Vet du ens vad det innebär att vara lycklig och vad som krävs för att uppnå lycka? Detta är viktiga frågor för alla som söker lyckan att fråga sig själva. Jag lever mitt liv för att behålla min egen lycka samtidigt som jag försöker att mitt bästa för att inte orsaka olycka för någon annan. Om du vill vara lycklig måste du förstå att man kan vara lycklig och att du ska vara lycklig. Många gör misstaget att tro att de inte förtjänar lycka och acceptera deras olyckliga tillstånd som deras öde. Den Sanningen är att lycka, som allt annat i livet, måste vårdas. Följande är några tips som jag följer för att skapa lycka i mitt liv.

Förstå vad det är som gör dig lycklig. Alla har unika behov för att uppnå lycka och vad som gör en person glad kan vara mycket olika från vad som gör någon annan glad. Frossa i din individualitet och oroa dig inte om huruvida dina önskningar är jämförbara med dina kamraters.

Gör en plan för att uppnå mål som du tror kommer göra dig lycklig.

Det är lätt att börja tänka negativt när du är omgiven av människor som tänker negativt. Omvänt, om du är med människor som gärna är positiva så blir du positiv

När något går fel försöker du lista ut en lösning istället för att vältra dig i självömkan. Verkligen glada människor tillåter inte några motgångar påverka deras humör eftersom de vet att med lite eftertanke kan de vända de omständigheterna tillbaka till deras fördel.