561678_334626666647408_326682943_nÄr du lycklig? Har du tagit beslutet att vara lycklig i ditt liv? Har du kul i ditt liv varje dag? Har du roligt i ditt liv idag, just nu? Om inte, varför inte? Vore det inte fantastiskt att vakna upp på morgonen full av tacksamhet för möjligheten att leva ett bra liv idag, och sedan gå ut och leva det? Hur kan göra allt det du känner för att göra? Hur skulle det se ut för dig? Vad skulle din dag innehålla? Du kan få allt detta, och du kan uppleva allt detta, och du kan börja att ha det så just nu i ditt liv, med start idag. Tror du mig?

Det finns helt klart något inom dig som vill tro dessa ord. Tillåt mig att dela min historia. Jag tillbringade 23 år av mitt vuxna liv (för att inte nämna de flesta av mina formativa barndom år) tro att jag var tvungen att leva mitt liv enligt någon annans regler. Jag var låst i en formel som i princip var föreskriven för mig av miljön (föräldrar, kompisar, skolor, myndigheter, etc.) där jag växte upp. Beroende på din uppfostran har du olika svar på dessa frågor. Dessa svar kan ha inprogramerats i dig någon gång av andra människor, eller du kanske har kommit fram till svaren själv på ditt eget sätt. Om du är en genomsnittlig produktion av dagens samhälle, kan ditt syfte vara att ha ett arbete, skapa en familj, konsumera, att ha ett fritidsintresse att vara en god människa osv Om du är i allmänhet bara är avtrubbad av livet, kan ditt syfte vara att ta vad livet kastar på dig varje dag och i slutändan vänta med att fysiskt dö.Låter det vagt bekant?

I mitt fall, enligt ovanstående definition var det faktiskt ganska bra. Jag hade ett ”bra jobb”, tjänade en rimligt och hade uppnått en grad av framgång i mitt liv. Eller åtminstone så som det upp på utsidan. Men på insidan var jag olycklig.Jag fångades upp i kampen för min dag till dag liv – bokstavligen valde jag att göra det till en kamp utan att någonsin inse det är vad jag gjorde. Jag levde absolut inte det liv jag älskar. Tills en dag bestämde jag mig helt enkelt att det var dags att sluta. Jag valde att vakna.

Slutligen kom en dag när jag helt enkelt inte ville det längre så jag tog beslutet att det var dags att sluta. Jag tog beslutet att ändra hur jag levde och att hoppa av på löpbandet. Jag tog beslutet att förändra mitt liv. Jag tog beslutet att börja leva mitt liv på mina villkor. Tusen kilo lyftes från mina axlar. Jag kände mig lättad. Jag kände mig levande. Jag kände mig inspirerad. Jag kunde faktiskt njuta av mitt liv. Jag vill nu föreslå dig att börja leva det liv du vill – det liv du älskar – just nu, med början idag. Eftersom allt som behövs är för dig att fatta beslutet. Jag vet att det låter naivt. Men det är sant, och djupt där nere, en del av dig som vet att det är sant.

Vad säger du? Vad älskar du? Vad finns det saker du skulle vilja göra just nu med ditt liv? Du förtjänar att vara lycklig och njuta av ditt liv. Det är hela poängen att leva – att uppleva glädjen av det. Ja, hela idén med att vara lycklig kan vara mycket skrämmande. Och rädsla leder till allehanda vilda känslor, men det är en del av att vara människa. Kom dock ihåg, är rädslan bara finns i huvudet.Så nu är det dags för dig att börja gå din väg till att leva det liv du älskar. Börja leva det liv du vill just nu.

Börja med att fatta beslutet att vara nöjd med ditt liv just nu. Börja idag.