Här är vad man ska göra

  • Ta ut ett tomt pappersark eller öppna ett ordbehandlingsprogram där du kan skriva (jag föredrar de senare eftersom de är snabbare).
  • Skriv i toppen, ”Vad är mitt sanna syfte i livet?”
  • Skriv ett svar (alla svar) som dyker i huvudet. Det behöver inte vara en fullständig mening.En kort fras är bra.
  • Upprepa steg 3 tills du skriver det svar som får dig attgråta. Detta är ditt syfte.

Det var allt. Det spelar ingen roll om du är en kurator eller en ingenjör eller en kroppsbyggare. Att vissa människor här övningen kommer att göra vettigt. För andra kommer det tycks helt dum. Vanligtvis tar det 15-20 minuter för att rensa huvudet av allt skräp och det sociala villkor om vad du tror att ditt syfte i livet är. Den falska svaren kommer från ditt sinne och dina minnen. Men när det sanna svaret kommer så kommer det kännas som den kommer till dig från en annan källa helt.

För dem som är mycket förankrade i låg-medvetenhet levande kommer det att ta mycket längre tid att få alla de falska svar ut, kanske mer än en timme. Men om du fortsätter, efter 100 eller 200 eller kanske 500 svar, kommer du att slås av de svar som innebär att du kommer i nära kontakt med olika känslor. Om du aldrig har gjort detta, kan det mycket väl låta fånigt till dig. Så låt det verka dumt, och gör det ändå.

När du går igenom denna process kommer en del av dina svar vara väldigt lika.Du kan även re-lista tidigare svar. Då kanske du huvudet av på en ny tangent och generera 10-20 fler svar tillsammans några andra tema. Och det är bra. Men fortsätt bara att skriva.

Vid något tillfälle under processen (normalt efter ca 5-10 svar), kanske du vill sluta och kan bara inte se det konvergerande. Du kan känna lust att stiga upp och göra en ursäkt att göra något annat. Det är normalt. Tryck förbi detta motstånd, och bara fortsätta skriva.Känslan av motstånd kommer så småningom passera.

Du kan också upptäcka några svar som verkar för att ge dig en mini-våg av känslor, men som inte riktigt får dig att gråta – de är bara lite off. Markera dessa svar , så du kan komma tillbaka till dem för att generera nya varianter. Varje svar speglar en bit av ditt syfte, men det är inte komplett. När du börjar få den här typen av svar, betyder det bara att du är på gång. Fortsätt.

Det är viktigt att göra detta ensam och utan avbrott. Om du är en nihilist, börja då gärna med svaret, ”Jag har inte ett syfte,” eller ”Livet är meningslöst”, och ta det därifrån. Om du gör så, så kommer du fortfarande att hitta ditt syfte.

När jag gjorde den här övningen, det tog mig ungefär 25 minuter, och jag nått mitt slutgiltiga svar. Partiell delar av svaret (mini-ökningar) dök upp på stegen och sedan huvuddelen av det föll på plats och har förfinats genom åtgärder Jag kände en känsla av resistens (vill gå upp och göra något annat, räknar med att processen att misslyckas, känsla mycket otålig och även irriterad) I steg 80 tog jag en 2-minuters paus för att stänga mina ögon, slappna av, lätta mitt sinne, och att fokusera på avsikten för svaret att komma till mig – detta var hjälpsamma som de svar jag fick efter denna paus började ha större klarhet.

Här var mitt slutgiltiga svar: att leva medvetet och modigt, resonans med kärlek och medkänsla samt passion, att väcka de stora andarna inom andra, och att lämna denna värld i fred.

När du hittar ditt eget unika svar på frågan om varför du är här, kommer du att känna det respons hos dig djupt. Orden kommer att verka ha en speciell energi till dig, och du kommer att känna att energin när du läser dem.

Upptäck ditt syfte är den enkla biten. Det svåra är att hålla den med dig på en daglig basis och arbetar på dig själv till den punkt där du blir detta ändamål.

Om du är benägen att fråga varför denna lilla process fungerar, bara ställa den frågan åt sidan tills efter att du har slutfört det. När du gjort det kommer du förmodligen att ett eget svar på varför det fungerar. Troligtvis om du frågar 10 olika personer varför detta verk (människor som har klarat det), så får du 10 olika svar, alla filtrerade genom deras individuella trossystem, och varje kommer att innehålla sin egen spegelbild av sanningen.

I min egen sökning ledde följande femton frågor mig att hitta syftet med mitt liv.Du kanske upptäcker att de fungerar för dig också.

Det är bäst att arbeta dig igenom frågorna en i taget, att komma tillbaka till arbetet igen och igen, tills du har alla femton frågor. Kontrollera att du har en bärbar dator till hands för att spela in dina svar.

Vad är det största hindret för att följa din dröm? Vad är det som håller dig tillbaka? Rädsla för att misslyckas? Rädsla för förlöjligande? Det verkar inte finnas någon möjlighet? Tror du att du saknar talang?

Viken etikett sätter du på du själv och som begränsar dig? Denna fråga visar en annan barriär för att hitta ditt livs mening. Vilken typ av etiketter sätter du på dig själv?Kolla på vilket sätt dessa etiketter hindrar din utveckling. Är kön, ålder, talang eller andra frågor en begränsande bekymmer för dig?

Vad driver dig? När du kopplar av med vänner, vad älskar du att prata om? Finns det ett speciellt tema som känns bra?

Vilket intresse eller passion är du mest rädd för att erkänna? Kanske är det något du tror att andra människor kanske fnyser åt.Eller kanske du är rädd för att din passion låter alltför grandiosa?

Vilka gömda ledtrådar avslöjar ditt hem? Gå runt i ditt hem som om du var en detektiv. Vad avslöjar bilder eller bilder på väggen? Hur är det med böcker eller minnen på hyllorna? Om du inte visste något om den här personen, vad skulle du gissa att hans eller hennes passion i livet är?

Vad ville du bli som barn? Vilka barndoms drömmar hade du om ditt liv?

Vilka är dina styrkor? Vad är du särskilt bra på? Skriv ner dina topp tre styrkor.

Vad ville du bli när du blir stor? Glöm för ett ögonblick att du är en vuxen. Blunda och fråga dig själv vad du vill bli när du växer upp. Omedelbart skriv ner svaret – utan att analysera. Troligtvis svaret kommer att överraska dig.

Vad älskar du i hemlighet med dig själv? Det vi tycker om oss själva kanske inte är vad vi är särskilt stolta över.Var ärlig och skriv ner vad du tycker om dig själv.

Vad skulle du göra om du visste att du inte skulle misslyckas?Om du visste att du inte kunde misslyckas, vad skulle du göra?

Hur skulle du vilja göra världen till en bättre plats för dig själv och andra? Denna fråga rätar ut dina ambitioner. Ambitioner är de stjärnor som vi vandrar vår väg i livet. Vilka är dina ambitioner?

Vad skulle du göra om inte pengar var något hinder? Dröm stort för en stund! Vad skulle du älska att göra om du hade alla pengar du behövde? Eller bygga en eko-hus? Eller hjälpa människor i nöd? Eller starta ett företag? Eller bygga ett imperium? Eller studera?

Vad skulle du ångra på din dödsbädd om du inte hade gjort det? Föreställ dig att du är döende. Vad skulle du känna att du har missat? Vad skulle du ångra att du inte ha gjort?

Vad skulle vara det minsta steget mot att följa din passion? Om vi tittar på hela berget vi vill bestiga verkar det ofta för svårtAction är nyckeln till framgång.Och det är också nyckeln till lycka Försök att se om du kan ta ner din passion till bara ett litet steg. Hur kunde du ta detta första steg idag?

Vem kommer att vara din stödperson? Det kan vara svårt att göra stora förändringar på egen hand. Kanske har du en pålitlig vän du kan prata med?

När du har gjort alla femton frågor. Ta dig ganska lång tid på egen hand och långsamt läsa igenom svaren. Lägg märke som svarar hoppar ut på dig. Markera de som ger dig en känsla av energi. Jämför sedan de svar som du markerat. Nu understryka de som ringer sant för dig. Du kan följa denna process för eliminering tills bara ett fåtal kvar svar. Finns det en bland dem som tar dig till tårar?

 

Varför behöver du veta ditt livssyfte till att börja med?

Jag känner massor av människor som har en vacker relation, gott om pengar och bra hälsa, men är missnöjda. En del av orsaken är förstås att vissa människor är naturligtvis alltid missnöjda med vad de har, men väldigt ofta är orsaken att de inte bedriver sitt syfte i livet.Det finns ingen gnista, ingen verklig passion.Jag levde mitt liv på detta sätt under en lång tid.

Dessutom, när vi inte är i linje med vårt syfte, verkar livet ofta som en kamp. Varför? Eftersom vi går mot strömmen och livet som försöker leda oss genom att skapa hinder.

Du kan naturligtvis nå mål som inte är i linje med ditt livs mening, men vad är kostnaden? Ständig kamp och när målet är nått – missnöje och känslan av ”varför gjorde jag det, behöver jag detta till att börja med?”

När vi ansluter oss till vårt syfte, då börjar möjligheter, människor och idéer komma in i våra liv, hjälper oss och driver oss framåt.

Nej, det kommer förmodligen ändå inte att bli lätt.Du har förmodligen fortfarande hinder, de flesta är där för att hjälpa dig växa. Men du kommer att må bra övervinna dessa hinder, och du kommer bli inspirerad och motiverad oavsett vad.

 

Det är bevisat att upp till 95% procent av befolkningen lever utan tydliga mål eller drömmar i åtanke. Anledningen är för det är jag tror att 95% av befolkningen inte känner till deras livs syfte Hur kan du komma med mål utan att ha ett syfte? Jo, naturligtvis kan du, men återigen, hur effektivt är det

Innan vi börjar, här är några saker om ditt liv syfte som du behöver veta.

Det är resan, inte målet.

Det är essensen, inte formen.

Det kommer från din själ, .

Det är livskvalitet, inte kvantitet.

Det är altruistiska, inte självcentrerad.

Det är en längtan, inte begär.

Den kommer till oss intuitivt, inte logiskt.

Det dras ut av oss, inte skapat.

Också kom ihåg att ditt livs syftet inte är satt i sten – vi växer i medvetande och utvecklas hela tiden och tar på oss mer ansvar.