Lev Din Dröm

Det är inte många människor som kan säga att de “lever sin dröm”. Tiden passerar förbi och ursäkterna blir allt fler. Den goda nyheten är att det faktiskt är enkelt men kanske inte alltid lätt att uppnå ett rikligt liv fyllt av vänner, kärlek, pengar, lycka och god hälsa. Här är fyra steg som hjälper Dig att skapa en handfast plan för att uppnå det Du vill i livet.

VAR TYDLIG MED VAD DU VILL:
Vad behöver du i ditt liv för att verkligen vara lycklig? Hur skulle ditt nya och förbättrade liv se ut? Vem skulle finnas i ditt liv? Vad skulle du göra? Skriv ner allt på papper så att du sedan kan arbeta på de metoder som får dig att nå dit du vill. Att bara dagdrömma och utan att sortera sina tankar är en anledning till varför så många människor aldrig uppnår sina mål. Dessutom, genom att lyfta upp det till ytan så kan du se vad som faktiskt är möjligt och vad som är ren fantasi.

“BOOSTA” DIG:
När du väl har dina mål, drömmar eller projekt nedskrivna och du är övertygad om att detta är vad du vill, gör ett åtagande om att följa din plan varje dag. Kom ihåg att när du säger att du bara “ska försöka” att göra något, så lämnar du många dörrar öppna redo för ursäkter och undanflykter. När du gör ett åtagande till något betyder det att du inte lämnar något som helst utrymme för ursäkter eller misslyckande. Du bestämmer dig helt enkelt att göra vad som krävs för att få det att hända, även om det innebär vissa uppoffringar på vägen. Du kan behöva ödsla mindre tid på att göra saker som inte för dig närmare ditt mål, du behöver kanske säga “Nej” till människor emellanåt.

PRIORITERINGAR:
Vad är verkligen viktigt Ditt liv. Hur mycket tid lägger du på saker som aldrig kommer att ta dig någonstans i livet eller ger dig någon större grad av lycka. Dessa små distraktioner och onödiga göromål blir timmar, veckor, månader och år under en livstid som går till spillo. Om du kommer ur kurs, påminn dig själv om dina sanna mål och ta dig tillbaka på rätt spår. Låt varje ögonblick räknas.

ATT GÖRA BÄTTRE VAL:
Oavsett hur litet eller hur stort, genom att ta ett steg varje dag mot dina mål så kommer du så småningom att komma dit du vill. Du är där du är idag p g a de val du gjorde igår, dagen före o s v. Varje gång du står inför ett beslut eller uppgift, fråga dig själv om denna åtgärd kommer att ta dig närmare eller längre ifrån ditt mål.

Om Du använder dessa förslag som åtgärder varje dag för kommande månad så kommer du att bli glatt förvånad över den dramatiska förändring du gjort. Det är lätt att komma på sidospår, att leva på i gamla hjulspår och att sätta sina drömmar åt sidan. Du kan verkligen få det du vill i livet så länge som du är villig att göra de åtaganden och uppoffringar som är nödvändiga för att nå hela vägen fram.

Goda råd för att skapa ditt drömliv

Försök att göra dina drömmar och visioner så levande som möjligt, använd alla dina sinnen; syn, hörsel, känsel, smak och lukt. Det är enormt kraftfullt att använda visualiseringar, så öva upp din förmåga att försöka hålla bilderna på det som du vill ha så tydligt som möjlig för ditt inre. Du kan också omprogrammera din hjärna genom att använda affirmationer, som väl använda blir verkliga inom kort.

Se till att göra kollage, en så kallad dreamboard, där du klipper ut bilder på allt som du önskar och sedan klistrar upp. Klipp ut meningar, ord på allt sådant som du vill ha mer av i ditt liv, som du vill vara eller som du vill uppnå. På detta sätt håller du dina visioner och drömmar så levande som möjligt och du ger ut klara riktlinjer till Universum på vad du vill ha i ditt liv. En god ide är att kanske rama in detta kollage så att det blir som en fin tavla. Placera den på en plats där du lätt kan förnimma och påminna dig själv om dina önskningar. Efter denna övning kan du slappna av. Du behöver inte fundera på huruvida du ska gå tillväga för att få dessa saker. Om du håller fokus på dina inre bilder och kikar på din tavla ibland, så kommer Universum att ordna resten.

Ha så fantastiskt roligt i ditt skapande och all lycka till!