21 hemligheter att upptäcka sin dröm och leva den

En av de viktigaste reglerna om lycka i livet är att göra det du älskar. Men du kanske upptäcker att drömjobbet och vad du tänkt att göra i livet är inte alltid så lätt.

Ta en titt på de lyckligaste och mest framgångsrika människorna på denna planet: alla gör de något de älskar, de skapar något de tror på, lever ett liv med mening och passion och det spelar ingen roll hur mycket pengar de tjänar.

Men vad gör du om du inte vet vad du vill göra? Om du inte vet vad din dröm är? Detta är ett vanligt problem, och många människor vandrar genom mycket av sitt liv utan att upptäcka deras passion, och gå från jobb till jobb, outnyttjad och olycklig.

Om det är du, ge inte upp. Här följer en lista med förslag som hjälper dig att upptäcka din dröm, och börja på vägen att leva den drömmen. De är saker som har fungerat för mig och många andra som jag har studerat, pratat med, intervjuat och beundrat.

Även om du inte behöver göra varje steg nedan, de är alla sätt för er att spendera tid att tänka på din passion i livet, dina drömmar och hur man utför dem.Om du tillbringar tid att tänka på dina drömmar, du tar det första steget mot att göra verklighet av dem.
Det första steget är att ge det här en tanke.

Vilka är dina fritidsintressen Detta innebär inte bara frimärkssamling? Det innebär allt du gör med din fritid. Det skulle kunna vara att samla in serietidningar, läsa om historia, programmering, skriva på din blogg, skriva poesi, matlagning, vad som helst. Eftersom det är tydligt att detta är hur du vill spendera din tid, och att du är villig att göra dessa saker utan lön, är det mycket möjligt att dessa är dina passioner. Ge alla dina fritidsintressen en tanke, och tänka på om de är saker som du älskar att göra, och som du skulle älska att göra för andra.

2. Vilka är dina talanger? Det sägs att vi alla har minst en gåva vi har fått, och att det verkliga syftet med våra liv är att upptäcka dena gåva, och dela den med världen. Det finns mycket sanning i det påståendet, och en viktig del av denna process är att upptäcka din gåva. Vad är du bra på? Vilka talanger har du? Vad har du visat en fallenhet för i ditt nuvarande och tidigare jobb, i skolan, i ditt privatliv? Allt är här.

Vad tror du att du vill arbeta med? Ett drömjobb ingår inte bara i vad du vill göra, men som du gör det med. Du bör verkligen gilla att jobba med dessa människor. I detta steg kan du namnge specifika personer som du älskar att arbeta med, eller typer av människor (kreativa typer, programmerare, företagare, blå krage, etc.). Använd dina idéer här för att hjälpa dig att föreställa ditt drömjobb (mer om detta nedan).

4. Vad gillar du att arbeta med? De verktyg i jobbet är mycket viktiga. Om du älskar att arbeta med datorer (även en viss typ av dator), det är en ledtråd till ditt drömjobb. Om du älskar att arbeta med lera eller papper, eller människor, eller kläder, det är en ledtråd. Om du gillar att arbeta med en hammare, eller ett piano, du iväg till en bra start i att upptäcka din dröm.

Vilken miljö tycker du om att arbeta i? Ett kontor, en högskola, ett klassrum, en byggarbetsplats, havet, skogen? Var du arbetar är också en viktig faktor i ditt drömjobb.

6. När har du varit som lyckligast? Tänk tillbaka under alla tidigare perioder av ditt liv, från barndomen till puberteten, skola, olika jobb, olika områden, olika fritidsintressen. Tänk på den lyckligaste tiden i ditt liv, och vad du gjorde, vem som du gjorde den med, och när du gjorde det. Du kanske har avfärdat vissa av dessa saker av olika anledningar, men kom ihåg att du var oerhört glad under dessa tider och som kan lära dig att förstå varför du var lycklig.

7. Lista dina bästa 5 passioner. Nu när du har gett olika faktorer en tanke, gör en kort lista över dina topp 5 passioner. Om du inte har 5, lista så många som du har. Jämför sedan dina topp 5 passioner, och rangordna dem från topp till botten. Detta kommer att vara utgångspunkten din guide till att göra din dröm till verklighet.

8. Hur kan du förvandla din passion i ditt arbete? Av de översta 2-3 passionerna på din lista, kan någon av dem bli till ditt livsverk? I vilka yrken används dessa passioner som en stöttepelare i deras arbete? Hur skulle du komma in i dessa yrken, och tror du att du skulle älska det du gör om du gjort dem?

9. Skapa en tydlig vision. Tydlighet i vision är nyckeln till att uppnå din dröm när du har upptäckt det. Ta dig tid att tänka på exakt vad din dröm är, vad ditt drömjobb skulle vara, hur ser du själv gör det, var du är, vad du är omgiven av, som du arbetar med, vilka verktyg du använder , fördelarna för dig och andra. Skriv ner det, och försöka göra det så tydligt som möjligt. Du ska kunna visualisera denna dröm i huvudet. Ju mer reella verkar det i ditt sinne, desto mer sannolikt är det att det kommer att bli verklighet.

10. Skapa en färdplan. När du har tydligt avbildad din destination, är vad som finns kvar att skapa en karta för att få till den destinationen. Prova bakåt planering: vad är det sista steget du måste göra innan den uppnår ditt mål? Vad skulle det sista steget vara innan det steget? Fortsätt bakåt tills du kommer till första steget. Sedan fokusera alla dina ansträngningar på det första steget.

11. Brainstorm. Ibland finns det mer än en väg att komma till en destination. Brainstorma en massa idéer för att komma dit, en massa saker du kan göra för att flytta dig närmare ditt mål. Sedan sätta ihop dem i din färdplan. Även om du inte har en komplett färdplan, med tydlig mål och ta det första steget, är tillräckligt för att komma igång.

12. Forskningen. Lär dig så mycket du kan om din dröm. Kolla in några böcker från biblioteket göra några webbsurfning, prata för andra som är kunniga. Bli en expert på ämnet.

13. Hur andra gör det? Hitta andra som lever din dröm. Läs om dem och skriva till dem, träffa dem. Ta reda på vilka steg de tog att komma dit, vad som krävs, hur de gjorde det. Använd sedan den informationen för din färdplan.

14. Öva, öva. När du tar dina steg till att förverkliga din dröm, öva din passion så mycket som möjligt. Öva, naturligtvis, gör det perfekta … och du vill vara så bra på det du vill göra som överhuvudtaget är möjligt. Detta är inte ett lätt steg, men det är värt det.

15. Få inspiration. Hitta andra som försöker uppnå samma dröm, se vilka hinder de har ansikte och hur de har övervinna dem. Sätt upp bilder från tidningar för att inspirera dig Läs motiverande citat. Om du är inspirerad, har du den energi som behövs för att komma dit.

16. Bli motiverad. Längs dessa linjer, hitta motivation att hålla dig på din väg. Motivation och fokus är nyckeln till att uppnå något mål. Vilka är dina drivkrafter? Göra ett offentligt åtagande, inrätta belöningar, inspirerande dig, spåra dina framsteg och gå med en stödgrupp eller hitta en partner är bra sätt att motivera dig själv.

17. Förenkla:. Ett syfte När du har definierat din dröm, fokusera på det helt. Det innebär att du behöver lägga något annat mål på sparlåga för nu, och har endast ett syfte i ditt liv. Senare kan du fokusera på andra mål, men om du har flera mål, kommer du att bli distraherad och tappar syfte. Focus. Förenkla ditt liv så att du håller ditt fokus på att en sak.

18. Använd ett mantra. Ett bra sätt att hålla dig fokuserad är att skapa ett mantra istället för en uppdragsbeskrivning. Ta ner ditt mål till några få ord. När du har definierat ditt mantra, skriv ut, sätt upp det och säg det flera gånger om dagen.

19. Avsätt tid varje dag. Ni kommer inte att gå någonstans om du inte ägna tid att din dröm. Avsätt en timme (eller minst 30 minuter) varje dag för att arbeta mot din dröm. Om du kan göra mer, bra, men ett steg i taget är allt som behövs. Avsätta tid antingen på morgonen eller på kvällen, eller någon gång när du vet att du kommer att göra det varje dag. Gör det till en vana, och du kommer att lyckas.

20. Låtsas att du inte kan misslyckas. Tänk dig att du inte kan misslyckas, att du kan glida upp och falla, men att du kommer att få upp och lära sig att falla. Ta bort all rädsla av risk och förlust, och tror på din framgång. Nu agera som om du inte kan misslyckas. Och genom att agera så kommer du att få det att hända.

21. Lev som du vill bli ihågkommen. Hur vill du bli ihågkommen när du dör? Detta är en vanlig metod för att avgöra hur man ska leva ditt liv. Om du vill ihågkommen för att förverkliga din dröm, börja då inte på den när det är för sent. Start på det nu. Lev ditt liv så att din dröm faktiskt blir verklighet.