3 Övningar Av Tommy P.A. Larsson

Under denna rubrik vill jag ge dig tre övningar och en meditation som kan hjälpa dig att växa som människa och andlig varelse. Du ska nu få möjlighet att bearbeta valet mellan Kärlek och Rädsla.

De allra flesta besluten i livet består i ett val av rädsla. Dessa val leder till anpassning, att inte uttrycka sin mening, att inte konfrontera, inte våga lämna, gå vidare etc. Så länge denna rädsla får styra, sker en stagnation i livet. Alla kan tänka och längta, men inte alltför många vågar gå i längtans riktning. Det krävs Mod för att leva sant!

I dessa övningar ska du våga ta in helheten, dvs kropp, tanke, känsla och själ. Om du utelämnar en del av dig själv, så får denna del inte vara med i beslutet, vilket innebär att den på ett eller annat sätt kommer att orsaka problem för dig. För att

du ska övervinna rädslan, ska du först förstå några regler:

• Du ska aldrig försöka knuffa bort och gömma rädslan, utan istället acceptera den fullt ut.

• Du ska också acceptera att du behöver Själslig «back –up» för att lyckas.

Övning 1.

Först ska du ta reda på hur rädsla styr dig, dvs vad den får dig att göra. Ta god tid på dig och gör detta gärna under ett par dagar eller mer, så att du blir klar över hur du agerar i rädsla. Lita på att du redan vet det, din känsla talar om det för dig. Meditera på detta med papper och penna framför dig. Sätt en rubrik «Rädsla» på pappret och andas djupt ett tag för att komma i kontakt med dina känslor.

Skriv sedan ned punkter på en kolumn på ett papper över vad rädslan får dig att göra, tex «Får mig att hålla tyst», «Får mig att inte våga träffa och prata med NN», «Får mig att inte våga bryta upp från arbetet jag vantrivs på», «Får mig att spela en roll jag egentligen avskyr» etc, etc.

När du gjort din lista, så förstå att den röda tråden i allt detta är att du ser ned på dig själv, inte lita på ditt eget värde, ser dig som mindre än du är. Denna självsyn delas av alla människor och leder till olika yttringar i rädsla.

Utifrån dessa punkter, skriv nu en motsatt lista i kolumnen bredvid rädslans, med rubriken «Kärlek». Denna är enklare då Kärlek är raka motsatsen till rädsla. Skriv in motsatserna här till det du fick fram gällande rädsla, t ex «Kärleken får mig att tala ut», «Kärleken får mig att träffa alla jag vill och vara mig själv», etc.

Jämför nu ärligt dessa kolumner och VÄLJ! Vilken vill du ärligt vara på, agera i? Välj givetvis Kärlekens och våga nu lita på att om du börjar satsa här och bjuda in din Själ i sampel, så öppnar du helt nya dörrar och möjligheter. Lita på att om du gör detta, så kommer livet aldrig att svika dig! Nu ska du arbeta rent praktiskt med detta. Upprepa övningen varje dag i minst 3 veckor. I början gärna 2 gånger/dag.

Övning 2.

Gå ned på huk och gör dig själv liten. Häng ned med huvudet och armarna. Var i kontakt med din kropp. Ha listan framför dig och var i kontakt med rädslans budskap. Läs högt vad som står där och känn hur det påverkar dig, när du är på huk, ihop krympt. Förstå och erkänn detta inför dig själv, men växla sen över till att besluta 2 saker: 1) Jag erkänner och accepterar att dessa rädslor finns i mitt liv just nu 2) Men jag tänker INTE låta dem styra längre!

Börja nu andas näsa in och mun ut. Fokusera på att bjuda in MOD som en röd Kraft. Känn hur du på huk bjuder in dessa krafter att ta över och hjälpa dig. Be Moder Jord att fylla dig, föd fram din kraft ut Jorden i Rött. Andas så och expandera dig på huk i 15 – 20 andetag. Bygg upp Viljan!

I de sista 3 andetagen laddar du för att resa dig över dina rädslor och räkna från 3 – 1 och res dig sedan upp, ställ benen brett, för bak dina armar så att bröstkorgen spänns ut och lägg bak ditt huvud. Du kan säkert uppleva ett rus när du reser dig, vilket kan kännas som en kort svimningskänsla. Bli inte rädd, detta hjälper dig att rädslan släpper kontrollen över dig.

Stå nu så, öppen och andas. Uttryck nu bestämt att «Jag bjuder Nu in Universum att skapa mitt sanna Kärleksfulla liv!». Detta kan du upprepa några gånger. Plussa på med saker du längtar efter och som du minns att du skrivit ned. Andas, ta plats, gör dig stor och bli bättre för varje gång att tillåta det kärleksfulla att komma in. Du är fri att komponera vilka positiva fraser som helst när du står här. Stå kvar ett par minuter och känn, uttryck, bjud in.

Släpp sen ned armar och huvud, skaka loss kroppen och avsluta med att sätta ihop handflatorna framför bröstkorgen och tryck in tummarna mitt i bröstkorgen. Stå så någon minut och andas lugnt. Detta balanserar dig.

Övning 3.

Valet mellan Kärlek och Rädsla

Follow_Your_Heart-300x300

1. Sätt dig ned med penna och block i knäet. Dra en linje i mitten av pappret halvvägs ned och skriv «rädsla» på ena sidan och «kärlek» på den andra som rubriker för var sida högst upp.

2. Blunda och andas djupt för att öppna och landa i kroppen. Känn att du erövrar din kropp och fyller ut den. Andas i centrum av kroppen upp och ned och håll dig i mitten av dig själv. Vila med din inre blick mellan ögonbrynen och känn kroppen och att du är i den!

3. Känn nu på vilken sida av dig rädslan står och vilken sida kärleken står på, om du tänker dom som följeslagare. Höger eller vänster? Lita på din känsla och ha dom på

var sin sida om dig.

4. Vänd ditt huvud mot den sida där du upplever att rädsla finns och möt den, «se den» och känn vilken bild som dyker upp. Är det en person, symbol djur, färg etc.?

Känn och lyssna på vilka budskap av rädsla som den ger dig, lyssna och ta in under ett tag. När budskapen känns klara, öppna ögonen och skriv ned dom under rubriken «rädsla» i ditt block.

5. Möt sen rädslan igen och känn efter var dessa budskap kommer ifrån. Vem/vilka i ditt förflutna (föräldrar etc.) har lärt dig att tro på rädslans röster? Känn och minns och skriv ned detta se under budskapen.

6. Fortsätt möta rädslan och känn ärligt om du verkligen tycker det är bra budskap men fråga dig framför allt «VAD du VINNER på dessa»? Var ärligt och när du vet

vad du tror att du vinner på det så skriv ned detta i nästa led under rädsla i blocket.

7. Släpp nu egot en stund och vrid huvudet åt andra hållet och möt kärleken. Gör nu exakt lika på denna sida, låt kärleken framträda i sin form och lyssna på budskapen.

Känn i ditt hjärta vad kärleken vill dig, ber dig om, uppmanar dig till etc. Skriv ned likadant, d v s budskapen samt vad du kan uppnå om du följer dessa budskap.

8. Vänd sen ditt huvud framåt och känn på båda sidorna. Känn hur det skulle kännas att HELT kliva in och följa Kärlekens sida? Känn ärligt om det är både skrämmande

och lockande. Förstå nu att du inte kan ledas av båda, då de är totala motsatser.

9. Känn nu att du andas och förändrar positionerna och bjuder Kärleken att både omge dig, komma in i dig och bjud in den energin, samt tvinga rädslan att flytta sig

framför dig. Öva dig nu på att rikta din vilja mot egot. Se den som något som du ska våga utmana och skälla ut, sätta gränser för och avvisa. Sätt ingen press på dig själv

att den ska försvinna direkt, men börja nu metodiskt att känna Kärleken och låt denna tala MOT rädslan högt. Uttryck i utandning allt du inte vill med rädslan längre och låt den lyssna, vara rannsakad och avslöjad. Välj att sluta rymma från rädslan och utmana den istället varje gång då du nu är klarare över dessa budskap.

10. Fokusera nu på att låta rädslan få bäras ut ur rummet av goda varelser, eller brinna upp eller vad du känner är effektivast. Sitt nu och ta in Kärleken och låt den

strömma igenom dig och andas och känn vad du VILL att kärleken ska ge dig. Uttryck detta med mjuk röst ut i rummet. T ex «Jag vill ha glädje nu….», «Jag vill ha

trygghet nu….» etc.

Ta tag i ditt liv, lär känna och välj. Använd de goda verktyg du samlar på dig i livet och ta din makt, ansvar, rättighet och skyldighet i Livet och låt det växa fram hur du kan leva det i ditt liv och relationer!

Kärlek och frihet

Vi är alla skapta ut av kärlek och därför är vi på rätt väg när vi handlar kärleksfullt mot oss själva och andra. Att vända andra kinden till, innebär inte att vara en slagpåse

– utan att visa en positiv sida. Detta innebär att inte längre låta andras och egna rädslor styra ditt liv. I Kärlek har du rätt att säga «Nej» till kritik, gå om du blir attackerad, men också stanna kvar och ta emot när något gott erbjuds.

Frihet är att du bestämmer och äger din kropp, dina tankar och dina känslor. Ingen annan kan eller har rätt att ta det ifrån dig! När du känner och upplever att ingen annan inkräktar på dina tankar, känslor eller kropp är du fri. Detta utrymme som du skapar ger även andra utrymme till att uttrycka/ visa sig, då du inte har något att försvara eller förklara. Därmed, din frihet hjälper andra att bli fria.

Övning 4.

418426_263504620393763_138218592922367_568329_1622790855_nKärleksmeditation

Grunden är att du blundar och slappnar av och tänker dig att du är på en mycket vacker och lugn plats som du tycker mycket om. I mitt fall ser jag mig sittandes på en strand vid solnedgången. Sedan så tänker du dig att du bjuder in en vän. Du önskar denna all lycka i världen, antingen genom att säga det högt för dig själv eller genom att tänka att du säger det till personen i fråga. Sedan bjuder du in en främling och

önskar även denna all lycka i världen. Du slutar meditationen med att bjuda in en ovän och även önska denna all lycka i världen. Det är viktigt att du verkligen intalar dig själv att du menar att du önskar dem all lycka i världen. De första gångerna kanske det inte ger någon effekt alls. Men efter ett tag kan det till och med bli så att du önskar folk all lycka i världen i huvudet så fort du blir lite irriterad på någon och

då känns det mycket lättare. Det är mycket bättre att förlåta än att hata för hatet stoppar möjligheten för vänskap och det är något som man ska skatta högt.

LEV DITT LIV I KÄRLEKSLJUSET

I samhället idag existerar en djup splittring mellan den inre och yttre världen, mellan intellekt och intuition, mellan manligt och kvinnligt, mellan vila och aktivitet och yttre kunskap och inre visdom samt mellan kärlek och ondska. Det sker en snabb teknologisk utveckling i samhället, men vi verkar att glömma den viktigaste faktorn oss själva. Du har hela tiden möjlighet att fatta nya beslut om vem du är. Gårdagen är bara en gammal sanning om den du var, idag är en Ny dag välj om! Lycka till på färden genom livet!

Den kärlek som skapas av våra sinnen är inte den sanna kärlek som jag vill visa, denna slags kärlek är blott ett tecken på livets ego. Om du låter dig ledas av livets alla företeelser och ditt egos alla bedömningar kommer du med all säkerhet att vandra förgäves under en lång tid. Kanske förlorar du dig i ditt egos och ditt intellekts invecklade mångfald i dina intrycks ständigt föränderliga värld, i tankar och bedömningar. Det har jag också gjort en gång.

När vår själ är stängd så skapar detta en isolerad och ensam och isolerad känsla, tillsammans med en attityd av att: «ingen älskar mig», «ingen bryr sig om mig» och «livet är en kamp», vilket gör att vi inte ser den kärlek som hela tiden finns runtomkring oss.

Det är när vi börjar öppna vår själ som vi upptäcker en känsla av enhet i kärlek med andra människor, med träden, med naturen, med havet och med himlen.

Själens uppvaknande sker när vi börjar att bry oss om allas behov och det är en djup glädje att sätta andra personers behov framför våra egna behov. Det är på själens medvetenhetsnivå som vi börjar utveckla den medvetenhet och sensitivitet, som gör att vi börjar att bry oss om andra personer. Själen agerar utifrån premiss erna att «jag är ansvarig» och «bara kärlek fungerar».

Vår själ är dörren till ett accepterande både för oss själva och för andra. Vår själ är egentligen aldrig stängd, utan det är vår egen rädsla och våra döm anden om oss själva och andra som håller själen stängd. Kärlek och rädsla är två sidor av samma mynt. Kärlek och rädsla är varandras mot satser som ljus och mörker. I avsaknad av kärlek, så skapas rädsla. I kärlekens ljus så försvinner rädslan.

Det är på själens nivå som vi börjar förstå att vi inte är små separata öar, utan att

livet är ett och att vi alla är delar av denna helhet. Det är på själens nivå som vi börjar

att förstå vad som är verkligt viktigt och meningsfullt i livet. Vi börjar förstå att det

är kärlek som är det viktiga i livet.

Tillit är en förutsättning för kärlek. Utan tillit är kärlek som en artificiell plastblomma, istället för en levande, fräsch och doftande ros. Även om en del människor kommer att svika vår tillit, så finns det ingen anledning att låta detta underminera vår tillit. Det är bättre att låta några människor svika vår tillit än att inte låta vår grundläggande tillit utvecklas. Många människor är ju så sovande och omedvetna att de inte ens vet vad de gör.

Kärlekens ABC är att vi först behöver lära oss att älska oss själva innan vi kan älska någon annan. ”Vi är skapta för att älska och vara älskade”

Även om vi känner oss sårade, desillusionerade och besvikna på andra människor, så försök att ge dem kärlek, förståelse och medkänsla. Vi har blivit lärda att vi ska älska andra, men inte att älska oss själv. Men hur kan vi älska andra utan att först älska oss själva? Kärlekens ABC är att vi först behöver lära oss att älska oss själva innan vi kan älska någon annan.

Vi står vid ett vägskäl och ett val mellan egots separation och själens visdom. Att lyssna på själens visdom är ett byta ett yttre liv mot ett inre liv från egots kortsynta perspektiv av «jag» och «mitt» till själens fokus på kärlek och den andres behov. Det är att byta medvetande från egots kortsynta separation och ändlösa begär till själens visdom av kärlek, glädje, samhörighet, visdom och helhet. När vi följer egots väg, så leder detta bara till kamp, konflikt, separation och utmattning. Själens väg handlar om att lära oss lyssna till vårt sanna jag, till vår inre källa av kärlek, glädje, sanning och visdom. Det är att vara i en djup enhet och harmoni.