Öva många gånger på att kalla in din själ. Är man nybörjare kan det vara mindre lätt att uppfatta subtila energier. Öva flera gånger per dag. Även om du först inte känner något speciellt är det viktigt att du inte ger upp, utan fortsätter att kalla på din själ och ber den förena sig med dig. Kontakten sker oberoende av om du ser, känner eller hör den.

Kalla på din själ och upplev hur dess närvaro känns i olika omgivningar. Kalla in den när du befinner dig i en blomsterträdgård, ute i skogen, hemma, tillsammans med dina vänner, i en folksamling, på offentliga platser etc.

Utforska hur själens närvaro känns på olika sätt, beroende på omgivningen och de yttre förhållandena. Lägg märke till om upplevelsen förändras beroende på vem du är tillsammans med; familj, vänner, arbetskamrater, tillfälliga bekanta, barn, okända etc. Utforska om du upplever människor på ett annat sätt efter att din själ kommit in. Kanske öppnar du ditt hjärta mer eller kan uttrycka kärlek på ett nytt sätt.

Ha din själ i åtanke. Kalla på den och förena dig med den när du gör helt vanliga saker. Lägg märke till om något förändras. Låt den bli en del av ditt dagliga liv, inte bara någonting som du kallar in vid särskilda tillfällen. Att leva som sin själ innebär att du börjar föreställa dig att du är din själ. Fråga dig själv: «Vad skulle min själ göra nu? Vad skulle jag kunna göra som återspeglar min själs målsättningar?»

Ställ din själ frågan: «Hur kan jag öppna mig för att ta emot mer av din energi och kärlek? Hur kan jag hjälpa dig att uppnå dina mål? Hur kan jag samarbeta med dig mer effektivt? Även om du inte direkt skulle få några specifika svar, börjar den information komma till dig senare i ditt sinne i form av nya insikter.

Öppna dig för den kärlek som din själ känner för dig. Säg till dig själv: «Jag förtjänar kärlek. Jag tillåter obegränsad kärlek att komma in i mitt liv». När du accepterar att ta emot kärlek från din själ utvecklar du samtidigt din förmåga att ta emot annat. Din förmåga att ta emot kärlek behöver öppnas så mycket som möjligt, för att du skall kunna ta emot alla de gåvor som din själ och universum vill ge dig.

Öppna dig för att ta emot din själs kärlek så ofta du kan. Din själ vet att du är en magnifik och underbar varelse. Den älskar alla sidor av dig, både ditt mänskliga och ditt gudomliga jag. Den dömer dig aldrig, känner sig aldrig besviken eller arg på dig. Varje gång du hedrar dig själv och ger dig kärlek gläder den sig; den vet att du för varje gång kommer allt närmare kärnan av dig själv. Din själ accepterar och älskar dig villkorslöst!


Meditationsövning

Sitt eller ligg ner, slappna av, slut ögonen och ta några djupa andetag. Föreställ dig när du andas ut att du släpper allt som du inte vill ha eller behöver. Låt sedan, lätt och utan ansträngning, alla frustrationer, all trötthet och oro försvinna. Det här är ett tillfälle att släppa ett gammalt levnadssätt som inte längre fungerar för dig. Föreställ dig hur ditt gamla livssätt, dina gamla mönster och allt som hindrar dig att uppnå det du vill ha lämnar din kropp för varje andetag. Varje gång du andas ut och gör dig av med lite av dina gamla begränsningar, skapas mer utrymme inom dig för någonting nytt.

137893309

När du har gjort det här i några minuter kan du börja föreställa dig att du med varje andetag andas in livskraft, universums livskraft. I den här livskraften finns allt du behöver och eftertraktar – kärlek, kraft, hälsa, trygghet, inre styrka och själsligt överflöd. Andas in detta med varje andetag. Föreställ dig hur ett nytt sätt att leva börjar ta form och fyller dig med liv, vitalitet och energi. Låtsas att ditt liv är exakt som du vill att det ska vara. Föreställ dig att det här nya livet finns här och nu och njut av det. Släpp det gamla och lev i det nya.

När du känner att du är färdig med den här meditationsövningen kan du sakta öppna dina ögon och komma tillbaka till rummet. Försök behålla den här nya känslan inom dig. Kom ihåg att du nu är i färd med att skapa ett nytt liv åt dig själv.